Min weekend i billeder

Opskrift på kokosyoghurt

hjemmelavet kokos yoghurt

Kokosyoghurt til ca. 4 portioner

– 1 dåse kokosmælk (øko fra Irma eller øko fra Fakta)
– 2 kapsler mælkesyrebakterier (jeg bruger enten Lactocare eller Symbioflor+)
– 1 stort glas på 500 ml med låg
– ½ tsk sukker eller anden sødemiddel, vil kickstarte fermenteringsprocessen, men kan godt undværes

Det er kun første gang man laver kokosyoghurt at man skal bruge mælkesyrebakterier, derefter kan man undvære dem og bare gemme lidt af den færdige yoghurt som “starter” til næste portion.

1) Vask glasset grundigt og skold det med kogende vand.

2) Ryst dåsen med kokosmælk så den bliver jævn og hæld i glasset.

3) Pisk mælkesyrebakterierne i sammen med sukker eller sødemiddel.

4) Sæt låget på glasset og stil det i ovnen med lyset tændt (så temperaturen ca. er 40 grader) i 10-12 timer. Man kan også fermentere yoghurten ved stuetemperatur, men det tager lidt længere tid.

5) Efter 10-12 timer smages yoghurten til. Hvis man gerne vil have at den skal være mere sur kan man lade den stå lidt længere tid og fermentere.

6) Når yoghurten smager som du ønsker det, kan du stille den i køleskabet. Her vil den dele sig i to lag. Efter et par timer er yoghurten klar.

7) Opbevar kokosyoghurten i køleskab og hvor den kan holde sig i 4-5 dage.

For at lave næste portion pisker du “starter” portionen i den nye kokosmælk og gentager fremgangsmåden dog uden at tilsætte flere mælkesyrebakterier.

Klik HER, for at følge min blog på Bloglovin’
så får du muligheden for at være en af de første til at deltage i konkurrencer på bloggen,
læse mine seneste blogindlæg mm.

Velbekommen!

Viola Tranelund

4 kommentarer

  • Jytte

    Hej Viola.
    Hvordan får man yoghurten til at Tykne?
    Min har formateret i over 12 timer i ovnen med lys på.
    Det er meget tyndt

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • thedanishgirl

      Hej Jytte.
      Uha, må jeg høre hvad du helt præcist har gjort? Den burde tykne af sig selv, men måske kan jeg finde fejlen hvis du forklarer mig hvilken kokosmælk du har brugt og hvad du helt præcist har gjort 🙂

      Kh Viola

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jytte

    Fermateret?

    Hilsen Jytte

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jytte

    Hej Viola.
    Jeg var lidt for hurtig.
    Den er fint tyk nu.?
    Nu er det smagen kan man gøre den mere syrlig,
    Den er cremet, mangler at smage af youghurt.

    Hilsen jytte

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min weekend i billeder