Få et stabilt blodsukker med chia

Drik dine grøntsager!

Hvis du ikke får spist nok grøntsager i løbet af dagen, altså som minimum de der 6 stk. frugt og grønt som ministeriet anbefaler, så vil et lille råd fra mig være at drikke friskpresset frugt- eller grøntsagsjuice som endnu en måde at få sine grøntsager på 🙂 Det er bedre at spise grøntsager og drikke grøntsagsjuice end frugt, da de indeholder flere næringsstoffer og en mindre mængde sukker.

Rent fysiologisk kan vi ikke leve på friskpresset juice alene, kroppen har også brug for fibre, som der ikke er mange af i juice. Så selvom jeg er rigtig glad for juice så mener jeg ikke at vi aldrig mere skal spise frugt og grønt. Frisk frugt og grønt indeholder store mængder fibre og uden dem ville vi opleve store fordøjelsesproblemer. Vi har brug for fibre for at transportere maden og næringsstofferne gennem vores fordøjelsessytem.

Jeg har de sidste par måneder skruet op for mit indtag af grøntsagsjuice og jeg kan virkelig mærke at jeg har fået meget mere energi. Her er nogle af de juicer jeg selv har presset de sidste par uger:

Grønkål, ingefær og æblejuice

Grønkål, ingefær og æblejuice

Ren rødkålsjuice

Ren rødkålsjuice

Jeg er vokset op med en juicemaskine hjemme hos mine forældre. Så jeg har nærmest fået friskpresset grøntsagsjuice ind med modermælken. Men de sidste par år eller måske endda de sidste 5-10 år, er det blevet mere og mere almindeligt at have sin egen juicemaskine/saftpresser derhjemme og det er så skønt at se at denne tendens er ved at vinde frem.

Jeg følger for det meste ikke nogen opskrifter, men bruger de grøntsager som jeg har i grøntsagsskuffen. Men alligevel så har jeg fået købt mig et par bøger om juicing, som det så fint hedder på engelsk. Hvis man er interesseret i at få fingerene i sådan nogle skønne bøger så kan de købes hos de fleste boghandlere og på nettet til omkring 150 kr.

"High on juice" og "Super grønne juicer og smoothies" er begge skrevet af Mads Bo Pedersen og kan købes både på nettet og hos boghandleren.

“High on juice” og “Super grønne juicer og smoothies” er begge skrevet af Mads Bo Pedersen og kan købes både på nettet og hos boghandleren.

En sidste ting jeg lige vil anbefale jer at se er denne dokummentarfilm om juicing. Den kan findes på gratis på youtube lige HER

Follow my blog with Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få et stabilt blodsukker med chia