Min første løbetur i laaaaaang tid..

Dehydreret? Læs om kokosvand her..

2014-04-30 12.38.58

Drak du alkohol i går? Det gjorde jeg i hvert fald. Jeg skulle kun drikke et glas hvidvin, som blev til to og så havde jeg pludselig drukket en hel flaske hvidvin, alene, fordi min kæreste faldt i søvn på sofaen omkring klokken 18.30.

Jeg ved ikke om I kender det, fordi det er ikke en ny ting på markedet, men kokosvand er noget af det bedste jeg ved, især fordi jeg ikke er så glad for at drikke vand. Jeg bryder mig bare virkelig ikke om smagen af postevand og kan sjældent “bare lige” drikke et par glas vand, medmindre det er kildevand eller postevandet som blevet renset af japanske kulstave eller et filter.

Kokosvand indeholder pr. 100 ml:
18,4 kalorier
4,39 g sukker
206,18 mg kalium
18,42 mg natrium

Så kokosvand indeholder færre kalorier, mindre natrium og mere kalium end en kemisk fremstillet sportdrik såsom Gatorade, som indeholder:

21,13 kalorier
5,92 g sukker
12,68 mg kalium
46,48 mg natrium

Kokosvand er rigtig godt mod tømmermænd, nogle mener at det kan bekæmpe kræftceller og er godt mod nyresten.

Men kan kokosvand nu også leve op til alle disse løfter eller er det bare blevet hypet?
Det kan diskuteres, fordi mange af disse løfter er ikke evidensbasserede. Så hvis man har en videnskabelig tankegang og kun tror på ting der er evidensbasserede, så er man typisk lidt skeptisk, men hvis man tror på at de har fat i noget rigtigt med denne Hollywood trend blandt de kendte og sunde Hollywood stjerner så synes jeg at man burde hoppe med på bølgen. Der er også rigtig mange sportstjerner som er rigtig glade for kokosvand, så jeg tror på at kokosvand er både super sundt, men nok også blevet hypet.

Hvad er kokosvand, egentlig?
Kokosvand er naturligt forfriskende og har en sød nøddeagtig smag. Det er naturligt isotonisk med vigtige electrolytter som er med til at fremskynde “rehydration”, som man siger på engelsk.

Kokosvand er indeholder ikke gluten, fedt allergener eller kolesterol. Kokosvand skal ikke forveksles med kokocmælk eller kokosolie, som begge er nogle helt andre produkter. Kokosvand er en væske fra kokosens inderste. Denne væske tappes fra unge, grønne kokosnødder.

Kokosvand kan købes i alle helsekost butikker og mange steder på nettet. Priserne ligger på 15-65 kr, det kommer helt an på hvilket mærke man vælger og hvor mange ml der er i flasken eller kartonen 🙂

Follow my blog with Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min første løbetur i laaaaaang tid..