Min kæreste og jeg vi er et team

Kender du Ghee? Også kaldet klaret smør

I dag får I et slags repost af et indlæg jeg har skrevet før, da jeg er i fuldgang med at nå en deadline jeg har mht. mit iværksætteri som jeg meget snart kan afsløre for jer. Glæd jer! Det er noget der er innovativt og ved at blive ret trendy for tiden 😉

Ghee er sundt smør, der kan tåle ekstremt høje temperaturer og bruges til madlavning. Det kaldes også for klaret smør.

Hvordan laves Ghee og hvorfor er det lige at det er bedre end almindeligt smør eller olie?
Ghee som også kendes herhjemme som klaret smør bliver produceret af økologisk smør. Det er en sund madlavningsolie og indeholder essentielle fedtsyrer, som er en vigtig del af en sund kost.
Ghee laves ved at økologisk smør varmes op indtil vandindholdet er fordampet og mælkebestanddelene skilles fra. Derfor kan Ghee tåle høje temperaturer uden at blive omdannet til transfedtsyrer. Ghee har et naturligt indhold af vitamin A, D, E & K og alle er fedtoplæselige vitaminer. Fedtopløselige vitaminer er et indlæg jeg snart laver, fordi der er findes rigtig mange folk derude som desværre ikke er klar over hvordan de vitaminer som de tager bedst optages i kroppen, f.eks. at D-vitamin et er fedtopløseligt vitamin og derfor er det bedst hvis du indtager din D-vitamin pille sammen med en fedtholdig kost, ellers bliver D-vitamin pillen ikke optaget ordentligt i kroppen.

Jeg bruger Ghee hver dag i min madlavning og vil meget varmt anbefale det til andre, da det er meget sundere for kroppen end almindelig smør eller olie. Jeg har linket til tre forskellige slags Ghee produkter, så kan man selv vælge hvilket et af produkterne man synes bedst om og har lyst til at afprøve i sin madlavning 🙂
Ghee kan bruges til stegning, bagning eller til at vende i grøntsager og så er Ghee fri for lactose.

Pukka´s ghee er håndlavet og kommer fra økologisk mælk som bliver kværnet til smør og lavet om til ghee med det samme. Køerne lever i økologiske Østrigske marker. Pukka´s ghee kommer fra glade køer!

Pukka Ghee

Du kan bl.a. købe Pukkas økologiske ghee HER eller i Helsekost forretninger.

Kilder til dagens indlæg:
Ernæringsviden fra sygeplejerske uddannelsen på Metropol,
Min egen almene viden som jeg har fået fra mine forældre,
Thomas Rodes bøger: “Stenalderkost” og “Palæo, stenalderkost og træning”

Billedet er lånt af Duft og Natur

Follow my blog with Bloglovin

Knus

Viola Tranelund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min kæreste og jeg vi er et team