Opskrift på Oopsies (uden gluten)

Sund snack når sliksulten melder sig

Jeg har virkelig en sød tand der tager over min sunde fornuft nogle gange. Jeg kan spise en plade chokolade på én gang, uden at blinke med øjet. Jeg har gode perioder hvor jeg kan holde mig næsten 100% fra sukker og søde sager og så har jeg perioder hvor jeg bare MÅ ha noget sukker hver dag. Der er nok mange derude der har det på samme måde 🙂

Men nogle gange vælger jeg at nu trænger jeg til at leve sukkerfrit det næste stykke tid. Sukkerfrit ment på den måde at jeg undgår raffineret sukker og kulhydrater, så vidt muligt også frugt og tørret frugt. Men det kan godt være svært, især efter flere måneder hvor jeg bare har kørt den ene plade chokolade (og her taler jeg ikke om mørkt chokolade på omkring de 80%, nej det er typisk Toffifee og Marabou plader).

Lige nu prøver jeg så hvidt muligt at holde mig fra sukker og gluten og det kan være lidt svært. Når jeg virkelig ikke kan tænke på andet end hvor meget jeg har lyst til sukker så har jeg heldigvis ofte en pose nødder med i tasken nogle gulerodsstænger eller en lille frugt- og nøddebar. Lidt frugtsukker er okay, synes jeg. Bare jeg ikke får meget mere end en frugt- og nøddebar, fordi det går jo ind og påvirker mit blodsukker som stiger for derefter at falde igen og så bliver det en ond spiral hvor jeg bare hele tiden føler mig træt indtil jeg spiser noget sukker og så et lille “kick” og sådan fortsætter det i en lang uendelighed.

Jeg har fundet nogle lækre Raw barer i Rema1000 der hedder Raw licious. Jeg så kun 2 slags i min lokale Rema, “Raw licious Cashew” og “Raw licious Cacao” så jeg ved ikke om der er andre end disse to. De er i Remas faste sortiment og koster kun 10 kr. pr. for 45g sammenlignet med andre frugt- og nøddebarer man kan købe, så er disse barer ret billige og koster ca. kun det halve i forhold til Nakd, Raw-bite osv.

IMG_20150727_134650

Raw licious Cashew består af: økologiske dadler (71,1%) og økologiske cashewnødder (24,9%) intet andet.

Raw licious Cacao består af: økologiske dadler, økologiske cashewnødder, økologisk kakao (6,2%) og økologiske mandler intet andet.

Alle kan faktisk spise disse bare (med mindre man har nøddeallergi), de er ikke opvarmet til mere end 42 grader, hvilket gør dem Raw tilberedt, så er de økologiske og indeholder ikke nogen tilsætningsstoffer kun tørret frugt og nødder så både almindelige kødspisere, vegetarer og veganere kan ny de godt af disse lækkerbiskener 🙂

Mums! Jeg er pt. igang med en juicedetox kur hvor jeg i 7 dage kun drikker ren grønsagsjuice, urte og vand så jeg glæder mig til jeg er færdig om to dage og kan komme igang med at tygge på lidt salat og stille og roligt komme tilbage til at spise rigtig mad igen 🙂

Follow my blog with Bloglovin

Knus

Viola Tranelund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på Oopsies (uden gluten)