Følg Frk. Blomst på Instagram :)

Rens dit drikkevand med kul

Mange af jer kender det måske i forvejen, nogen gør ikke.. Jeg er i hvert fald stor fan af at bruge hvidt kul til at rense postevandet inden jeg drikker det. Især fordi at jeg ikke rigtig bryder mig om smagen af postevand.. Ja, jeg ved godt at de fleste vil synes jeg er mærkelig, men jeg kan ikke li’ vand, kun kildevand eller renset vand. Så derfor blev jeg utrolig glad, da jeg opdagede at man kunne rense sit vand med hvidt kul for et par år siden 🙂

Japanerne har brugt hvidt kul i århundrede. Hvidt kul er et fantastisk materiale.
Ud over at rense drikkevand kan det også rense den luft som vi indånder.
På grund af den store mængde fast kulstof som drikkevand der er blevet renset med hvidt kul binder i sig bliver ens krop afgiftet samtidig med at man drikker vand.

bincho_1_1_2

Hvidt kul har en rensende effekt og en evne til at absorbere som opstår ved en særlig brændingsprocess. Træet brændes først ved lav temeratur og til sidst øges temperaturen til 100 grader og afkøles hurtigt. Under brændingen af træet dannes et finmasket net af meget små huller i kullet. Disse mikroporer absorberer dvs. trækker og binder fugt, lugt og skadelige stoffer uden at optage dem.

Hvidt kul fjerner urenheder og bismage samtidig med at det efterlader sunde materialer i drikkevandet. Hvidt kul er effektivt mod klor, oganiske opløsningsmidler, pesticider og tungmetaller. Stofferne frigives igen når man koger sin hvide kulstick.

Vejledning til brug af kul stick:

1) Når man starter med at bruge sin kul stick skal den først koges i 2-10 minutter, det afhænger af hvilken kulstick man har købt, kogetiden står på pakken. Ved at koge sin kulstick i 2-10 minutter bliver den aktiveret.

2) Derefter er kulsticken klar til brug og kan ligges i en karaffel med vand.

3) Efter 2 timer har kulsticket renset vandet og man kan nu drikke det.

4) Kulsticken skal koges en gang om ugen i 2-10 minutter, så de stoffer den har absorberet kan frigives i vandet som det koger i og på den måde bliver kulsticken klar til brug igen.

5) En kulstick kan bruges i ca. 3 måneder, hvis den bliver brugt dagligt.

binchotan-white-charcoal-water-purifier-2

Kulsticks kan købe i Helsekost butikker, på www.sortofcoal.dk eller på www.givingandliving.com

En Kulstick koster mellem 100 kr. og 200 kr.

Alle billederne i dette indlæg er lånt fra www.sortofcoal.com

Follow my blog with Bloglovin

2 kommentarer

  • Nej hvor morsomt! Jeg har altid undret mig over hvorfor den var i vandet når man besøger en Sticks’n’Sushi… her er forklaringen 🙂
    Udover ‘måske’, at have en effekt – ser det da også super cool ud!
    Tak for tippet!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan kun tilslutte mig. Vandet bliver blødt og lækkert, og fjerne grim bismag. Jeg bruger især kulstænger når jeg er i sommerhus, hvor vandet smager “sjovt”.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Følg Frk. Blomst på Instagram :)