Dagens festival indlæg..

Dagens festival indlæg..

Dagens festival indlæg handler om den håndkøbsmedicin der er god at have med på festival. Nu læser jeg jo til sygeplejersker og jeg har faktisk lige haft undervisning i farmakologi i dette semester og skal op til eksamen i næste uge. Derfor har jeg faktisk fået noget viden om brusetabletter, almindelige filmovertrukne tabletter, doseringer og hvilke piller der er gode at blande sammen og hvilke man absolut ikke skal blande.

Men dagens festival indlæg handler som sagt om den håndkøbsmedicin som jeg tager med på Roskilde festivallen som starter her den 29. juni 🙂

IMG_7448

Fra venstre: Hang Over brusetabletter, Treo med citrussmag, Panodil, Ipren.

Hang Over brusetabletter koster 59 kr. for 20 stk. og kan bl.a. købes i Matas.
Disse brusetabletter gør at man ikke får tømmermænd dagen efter man har drukket alkohol. Det kan diskuteres om de virker efter hensigten, nogle folk jeg har talt med om dem siger at de stadig får tømmermænd dagen efter, andre siger at disse brusetabletter virker og de ingen tømmermænd får. Jeg har faktisk ikke prøve dem i brusetabletform, men kun i pilleform og derfor glæder jeg mig til at se om disse virker ligeså godt. Fordi jeg synes at kaktuspiller virker godt på mig.
Man skal tage 1 brusetablet inden man begynder at drikke alkohol og 1 brusetablet inden man går i seng efter festen. Brusetabletten skal opløses i et glas vand. Den må ikke synkes.
Den anbefalede daglige dosis er 2 tabletter om dagen og den bør man ikke overskride.

Treo med citrussmag, 10 brusetabletter koster 31,5 kr. kan bl.a. købes i håndkøb på apoteket, i diverse supermakeder, Seven/Eleven og i Matas.

Treo brusetabletter kender de fleste. De findes med og uden citrussmag. Jeg synes at mini pakkerne med 10 stk. er super smarte, fordi de er perfekte til at have med i en lille taske.
Treo brusetabletter er rigtig gode for dem som ikke kan lide at sluge piller, men alligevel gerne vil have noget smertestillende eksempelvis mod almindelig hovedpine eller mod tømmermænd. Det smarte ved smertestillende i brusepilleform er at det går ind og virker hurtigere end hvis du tager en almindelig panodil, fordi Treo bliver optaget hurtigere i kroppen, da det er flydende væske man indtager og derfor går de hurtigere ind og bedøver det sted man har smerter. Det er noget jeg lige har lært i Farmakologi fordi nogle uger siden. Super nyttig viden, hvis man både har en Treo og en panodil og skal bruge hurtigvirkende smertestillinde, så virker Treo hurtigst 😉
En ting som måske ikke alle er klar over er at Treo indeholder coffein og derfor virker den både smertestillende og opkvikkende.

Panodil, 10 filmovetrukne tabletter koster 15 kr. Kan bl.a. købes i håndkøb på apoteket, i diverse supermarkeder, i Seven/Eleven og i Matas.
Når jeg har hovedpine foretrækker jeg at tage en panodil i stedet for en Treo, men det er jo smag og behag. En pakke med 10 stk. panodiler er i hvert fald god at have med på festival til hvis man får hovedpine, har tømmermænd eller får menstruationssmerter. Ved sidstnævnte er det bedst at tage 2 stk. Panodiler og 1 Ipren, denne kombination af paracetamol (som er Panodiler) og Ibuprofen (som er Ipren) virker hurtigt og effektivt.

Ipren, 30 stk. filmovertrukne tabletter koster 35,5 kr. Kan bl.a. købes i købes i håndkøb på apoteket, i diverse supermarkeder, i Seven/Eleven og i Matas.
Ipren er smertestillende tabletter som er gode mod svage smerter såsom hovedpine, tandpine, muskelsmerter og menstruationssmerter.

Follow my blog with Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens festival indlæg..