Chia og mandel budding
Som lovet er her opskriften på chia- og mandelbudding.
Opskriften er til 4 små portioner, eller en stor morgenmad
Tilberedningstid: 15 min + min. 6 timer i køleskabet eller natten over
Ingredienser:
– 4 dl mandelmælk med vanilje (jeg har købt min i Helsemin)
– 2 spsk chiafrø
– revet citronskal fra ½ øko citron (kan udelades)
– lidt flydende honning, hvis man vil have at buddingens skal være sød
– 1/4 l piskefløde eller soyafløde, hvis man vil toppe med flødeskum
1) Bland alle ingredienser i en mellem størrelse skål.
2) Rør rigtig godt rundt i skålen
3) Stil skålen på køkkenbordet og lad blandingen hvile i 10 min. Dette forhindrer frøene i at klistre sammen til klumper når de absorberer væsken.
4) Dæk skålen til med film og stil den i køleskabet i min. 6 timer eller natten over
5) Det er god idé at tage buddingen ud af køleskabet engang imellem, når man kommer i tanke om det, og røre rundt i den. Men ikke super vigtigt, hvis man glemmer det.
Denne budding kan toppes med flødeskum og spises som dessert eller spises som morgenmad, uden flødeskum.
Hvis man ikke kan lide mandelmælk, eller bare ikke lige har det stående i køleskabet, men har kokosvand eller soyamælk med vanilje i stedet, kan mandelmælken sagtens erstattes af det man lige har derhjemme 😉
Velbekommen!
Ingen kommentarer endnu