Er skyr sundt eller hypet?
Der er rigtig mange holdninger til skyr. Rigtig mange forbrugere er vilde med smagen, mens andre ikke bryder sig om det. Nogle forskere har udråbt skyr til at være sundt og slankende, fordi skyr er en fedtfattig kilde til protein, mens andre forskere ikke er særlig begejstrede for skyr, fordi det er proteinrigt, men samtidig også fedtfattigt og de mener at kroppen har brug for fed og proteinrig kost f.eks. som hvis man blander skyr med græsk yoghurt med en høj fedtprocent.
Jeg er blevet spurgt rigtig mange gange om skyr ikke er lidt kedeligt at spise?
Og dertil svarer jeg hver gang at det synes jeg ikke. Stort set hver morgen spiser jeg en skål skyr toppet med blåbær, granatæblekerner eller nødder og drikker et hørfrøolie shot. Når mælkeprodukter røres op med blåbær, skaber det en balance, der gør, at man ikke savner sødme.
Jeg synes at skyr er et rigtig skønt produkt, fordi det indeholder rigtig mange proteiner, og proteiner er kroppens byggesten som alle kroppens celler har brug for.
Hørfrøolie indeholder Omega 3, 6 og 9 og er en olie som jeg vil skrive meget mere om i et senere indlæg, fordi det er en olie som man slet ikke vil undvære når man først kender til den 🙂
kilder: Viden om ernæring fra sygeplejestudiet, Stenalerkost – Paleo opskrifter til det moderne menneske af Thomas Rode og de tre nedenstående artikler;
Du kan læse om hvad skyr er HER
Du kan læse artiklen “Er skyr sundt eller hypet?” HER en artiklen fra Samvirke
Du kan læse “Vi er vilde med det islandske skyr”, en artikel fra DR om skyr
HER
Ingen kommentarer endnu